Sunday, September 7, 2008

'P' ,..sepanjang jalan kenangan

Ni semua salah P. bukan dia tak tau aku dah malas melayan aweks-aweks nih. Dah sebu dada dah beku otak aku dengan kerja yang bertali arus. Kalau nak ikut bukannya banyak sangat kerja aku. Tapi penuh sesak otak aku dengan masalah yang perlu diselesai. Itu je.


Tapi P degil jugak. "Zo, mu layang awek ni. awek ni awal-awal doh tok mau ke kite.." kata P sambil mengesend no henset aku pada seseorang. "Hoi, kau jgn mcm tu P, aku malas doh melayan perempuan. Aku sebu, takde masa nak bermesej-mesej sgt macam kau. Kau boleh la jadi penjaga hati sampai koma." Aku potong idea P, tapi P dah tersend.


Maka, boleh dikatakan tiap-tiap hari henset aku diganggu dengan miscall2 dan mesej2 yg bikin hati panas. Aku mmg tak jawab langsung mesej2 dan call2 dari awek tu. Mmg aku hangin sangat. Kadang-kadang masa meeting, masa kerja, tengah drive, tengah malam, ada je mesej2 dan panggilan dr dia. Mengganggu tau tak. Aku yang skang duk jaga mulut dr mencarut, terlepas jugak 2 3 sukukata carut marut.


Sudah lebih 4 bulan masalah ni mengganggu aku. Penah jugak dia stop ganggu aku dlm seminggu tapi last2 dia mesej lagi....call lg. Aku sampai rasa nak tukar no je. Nak divert call tak boleh pulak. Macam haram.


Dlm minggu lepas lagi teruk, dia dah pandai sms minta credit dr aku. 'permintaan rm1 dari 013----------- , anda akan di cas rm0.50. Hah panas hati aku. Bila aku balas TIDAK, dia mesej aku.. Ah kedekutnya..dahla orang nak mesej dia sombong. Adoi, panas hati betul aku. Mmg aku tak tahan rasa macam nak report polis dah.


Hari jumaat lepas, ngam ngam aku br lepas mandi, dia mesej lagi permintaan kredit. Aku ambik henset. Memang ni yg last. mmg ayat maki yg aku nak balas. Tp tetiba aku tukar fikiran. Cuba berdiplomasi. "Maafla ye, saya tak dapat tolong awak. saya harap awk dpt sama-sama faham. selamat berpuasa." Peh tu ayat terbaik aku utk dia. Harap2 dia tak ganggu aku lagi.


Tetiba..tet tet tet..henset murah aku berbunyi..."Sorilah kalau selama ni saya ganggu awak, saya tak berniat nak minta topup dr awk pun. Tadi saya ada kasi gamba saya kat awak. Awak dpt tak? Selamat posa utk awk juga.


"Ish mana ada, henset saya murah mana ada mms. ."jawabku. Takpela jwb dia.


Tak lama ada kod mms masuk. kod yang boleh dibuka melalui internet. aku berjaya mengakses gamba dia. ni la awek yg mengganggu aku selama ni. Skang, aku nak wat macam mana?

35 comments:

Daus said...

cilakak! tak nak bagi gua beb! amcm?

hanis said...

cun syioooottt...

alif-mikail said...

koi nak gelak ke nak ketawa.. heh!

rahimin idris said...

aik, mana ada ko tak pernah layan awek? selalu layan je..

poyotito's said...

call balik!call balik!

Dzulkarnain Mohamad said...

daus,
bukan ke lu dah ade awek? ops..lu blum ade,..gua tau, hr tu gua ada baca komen amaradona pasal lu..benda ni kena bawak meeting elok2..bawak abah lu sekali.

hanis,
cun ke hanis? kalau kau pompuan pn dah cakap cun, aku kea iyekan aje..

alif,
tensen koi org sastera mcm aok ni, aok perli koi ye. koi tanye betul.

mi,
hmh..mi, aku mmg dah betul tak layan perempuan skang nih..serius..
kat sini penuh dgn bangla,indon,kerani pn lelaki, hah semua lelaki. kerja pn hr2 pening..

poyotito,
keh tak call pn sampai skang. kalau aok, aok call x?

Rynn Cowbra said...

pat2 la kaco awek tuh balek :))

ngayat dye cukup2.

tapi,errr.

tak takut ke jd cam baha?

hahak!

Umie said...

cun mmg cun tp x takut ke jd kes mcm Baha??..muahahaha...

Quote :
"mi,
hmh..mi, aku mmg dah betul tak layan perempuan skang nih..serius..
kat sini penuh dgn bangla,indon,kerani pn lelaki, hah semua lelaki. kerja pn hr2 pening.."

Haku dah mule konpius nie...adakah cinta & perasaan ko dah beralih arah pd kaum sejenis nie???muahahahahahha

yoshz said...

cheh ingatkan citer hantu..
jiwang pulak dia.
demm!

Dzulkarnain Mohamad said...

rynn,
fuh..best betul ayat kau ek.."ngayat diye cukup2"..aku tak abis gelak dengar tu. ngayat pn kena secukup rasa ke rynn..

kes baha tu lain..cuba baca betul2 crita tu. gamba tu awek utm kasi masa 1st date deorg..dia x kasi gambar org lain kt baha.
ntah la..ntah2 gamba org lain x?

umie,
kau..kau..kau memang..aku dah cakap..kau org dari fakulti lain mmg senantiasa dengki dan membenci fakulti kami. sampai aku dah kuar bekerja pn kau org tetap menabur fitnah. cih..

p/s- mane ade la umie, aku ttp sejati..jgn fitnah2 g2. sebenarnya jodoh belum menyebelahi aku..kau boleh la berlagak sbb dh ada hubby..cih!

Dzulkarnain Mohamad said...

yoshz,
hahaha..ntahnye..bila nak kuar citer antu neh?..lepas raya la..malas la kuar entri seram bulan posa.

Dzulkarnain Mohamad said...

yoshz,
sori, aku nak tambah skit..jgn salah faham..ni bukan cerita jiwang. ni masalah yg aku nak kongsi. kut2 ada yg penah kena.

betul aku tertekan dgn masalah ni dulu, aku siap sound p suruh witau bdk tu jgn kacau aku. aku x penah jumpa spesies ni. skang dah setel. dia x ganggu aku dh.

kalau ikut lama dh aku nk entrikan masalah ni.

denanz said...

ish ... rugi. tak hantuk pala kat dinding ke dzul?

Dzulkarnain Mohamad said...

bro denanz,
malas dah saya nak hantuk pala saya kat dinding. dulu pun saya dah letih hantuk pala saya kat dinding. saya biarkan aje..tak rasa rugi pun..

man_helang said...

bro...ko jgn terpengaruh bro...gamba tu memang gamba dia...cantik ye memang cantik...tp kira cam pisau kikis jek...member aku dah kene sekali...dia kikis cukup2...nasib dia seda awai2...aku ade gak lyn aweks cam ni dlu...tp bila dia mintak top up aku deleat trus...ko pk logik la...takkan pompuan normal n jujur sesenang nak mintak org yg tak dikenali top up hp dia...ye tak...so tindakan ko tu btul la...

eh...cam juru perunding masalah plaks...

pipiyapong said...

keh ingat puaka ni..jangan layan sangat..nanti slow slow badan aok melemoh..hah bak sini no tu keh bawok jumpe bomoh buat berjampi..

l.i.f.e said...

hhmmm...tepuk dada tanya akal
AKAL tau!
bukan selera
bukan nafsu
bukan rasa

ok? paham?

Ojie said...

gua sokong apa man cakap dan 100% apa yg life ckp..tanya akal dan bkn mata..

rahimin idris said...

celaka pipiyapong punya komen! hahahaha
eh lupa nak cakap.sama macam ajiz selalu minta topup. lepas tu kawin. lepas tu bini perempuan tu lari. duit ajis abis.
seminggu ajiz mabuk kat rumah 24 jam. teruk ajiz. ko tau kisah ni?
serius ni.
tapi kalau awek tu kaya kikis je dia dulu. pandai2 la! good luck!
hahaha

hajime said...

xyah layan...
meh sini no die...

Dzulkarnain Mohamad said...

manhelang,
aku pn pikir mcm kau jugak sbnarnya man. mendidih je aku masa tu. mmg mujur budak tu tak kena maki. aku x mau la gaduh2 dgn org. dia dh x kaco aku skang berkat mesej diplomasi aku tu. kalau aku maki2 mmg siap dia kaco lg..alhamdulillah..tq nesihat ko.

pipiyapong,
hahaha..bior betul pp..

aik, boleh jampi no dia ke?. hek la, bukan keh tak tau trik lama aok. aok nok jampi awek tu suh suka kat aok.

puaka betul aok..hahaha

life,
hmm betul tu. mesti kena tanya akal terlebih dahulu..

ojie,
baik chegu..haipp..

mi,
peh..sian ke ajiz. dia bukan setakat kena kikis topup..mcm2 hal lg..aku simpati..cerita kwn2 elok jadikan pengajaran..

Dzulkarnain Mohamad said...

hajime,
kau nak no dia? aku dah serik, biar la gangguan tu kena kat aku je. aku tanak kwn2 menderita sama. ini boleh menyebabkan kau diserang histeria.

akumasihdisini said...

cun tue...meh sini no dia...bior koi yang layan dia...

Rajuna said...

apapun,
semoga berjaya
hati2 pun ye jugak

Encik Rasis said...

hajime mmg suka kacau pompuan...


betul x hajime?

Dzulkarnain Mohamad said...

akumasihdisini,
koi bimbang dia ganggu aok kang jenuh pulok.

rajuna,
aku tak nak la..asal dia dah tak kacau aku pun dah cukup bagus..

en.rasis,
ah hajime,dia memang..dah ada sayang pun nak lagi..hmpkth betul!!

S.YanaZ said...

Lu p bawak berbuka pose dulu...mana taw jenisss yg beriman dan bulih dibawak jumpa mak...

Duit bulih cari,beb!!!

Dzulkarnain Mohamad said...

s.yanaz,
idea kau ni mmg boleh pakai. tapi aku dah tak mau. biarla dia dgn dunia dia. biarla dia cari kwn/bf yg lebih beriman dr aku. biarkan aku dengan duniaku..

~aianna~ said...

hu2..ciannye awk kna kaco cm 2 skali..desperate sgt nak berbf ke dia 2...ish3..btw,not bad gak girl 2..tp comfirm ke 2 pic dia..haa...jgn mudah terpengaruh...selidik dlu btol2 b4 mulakan lgkh seterusnya....

Dzulkarnain Mohamad said...

aianna,
hmm..kau nampak faham dgn masalah nih. mungkin jugak dia tengah carik-carik bf kot sbb dia muda lagi..tu hak dia. pada aku itu gambar dia ke x bkn hal utama, aku pn malas nk selidik dah..dia tak kaco aku pn dh alhamdulillah..tq singgah.

yoshz said...

minah tu tau ker ko abadikan dia dlm entri ni?

Encik Rasis said...

oh, sy sungguh bangga krn dijadikan entri blog abg kacak ini

b/p: awek yg kacau en penulis blog ini :-p

Dzulkarnain Mohamad said...

yoshz,
entah..biarkan aje lah..tp aku btak menghina dia kan..aku harap kalau dia terbaca entri ni maafkan lah aku..aku tertekan ya amat..

encik rasis,
hah..setakat b/p nenek dia pun boleh buat..hahaha

Encik Rasis said...

nenek saya tak internet savvy

b/p : awek cun

Dzulkarnain Mohamad said...

en rasis b/p awek cun,
ajak la nenek awak ke cyber cafe yang berhampiran.