Tuesday, November 25, 2008

Bila Kita Dalam Malam Perpisahan

Selain dari tengok tv. Malam2 kerja aku melompat dari satu blog ke blog lain. Baca mcm2 cerita. Mmg setiap orang ada kisah masing2. Kadang-kadang boleh senyum sendiri bila baca blog2 popular yg suka usik2 pembaca dgn isu2 provokasi. Hahaha. Pada aku itu hak dorang la. Aku kalau bab2 sensitif sangat aku tanak letak komen. Aku segan.

Tengah syok2 layan blog, Dol pulak pegi pasang henset dengar lagu2 lama. Entah la. Aku bukannya seni sangat. Main gitar, drum jauh sekali. Jamming lagi la x penah join.

Tapi lagu2 rock lama yang dipasang dol macam menarik2 aku untuk turut mendengar. Bak kata dol, lagu2 rock lama memang menusuk dia punya maksud. Mendalam. Tak hairan la kalau budak2 yang bukan lahir zaman rock pun tetap minat isabella berbanding cantik menarik kau memang da bom. .

Mulut aku perlahan-lahan mengikut baris demi baris lagu evergreen tu sambil mengimbau nostalgia lama..

14 comments:

Umie said...

baguih2x..dedicate kat mak ye..kat makwe bile pulak??? kekekee

Dzulkarnain Mohamad said...

makwe?..
hahaha

DarabDua said...

lagu ni mmg sedap2 mendengar.
bukan macam lagu la ni. out trus.
papa jahat la macam2

mrblind said...

gua pun kalau isu-isu provokasi gua pun cenderung malas nak letak komen..

yoshz said...

Da bom da bom tu mmg sampah!

hak individu masing2 nak dengar lagu apa pun. sama mcm hak aku nak panggil mana2 lagu tu sampah.

hajime said...

yang dimaksukan itu...
majalah wanita!

Ojie said...

sampai bila2 dgr pn lagu ni tetap best..mana pigi group ni tah?

Qaseh.Darwisy said...

baik la lagu lama dari lagu skang yg ntah pape..

John Doe said...

lagu ni aku nyanyi zaman jalan kaki balik sekolah agama rakyat petang2.

this.is.not.me said...

pehh..lagu ni kalo husband/pakwe nyanyi,kompem tangkap syahdu.. T__T

Dzulkarnain Mohamad said...

darabdua,
lagu2 skang byk yang masuk telinga kanan keluar telinga kiri. mmg x ingat langsung irik..tak menusuk..

mr blind,
betul la..x suka la nk campur kang macam berperang. lepas tu bukan ada yg nk ngaku kalah..hahaha..aku gelakkan aje

yoshz,
hahaha..mesti sakit telinga bila dengar..tp aku tengok bebudak pompuan suka sangat lagu tu masa tgh top dlu..eh penah top ke lagu tu?

hajime,
mungkin gak tp majalah pasal wanita2 ni mmg byk la..susah la nk jadi warisan majalah wanita ni

ojie,
a'ah kan ojie,
aku suka la irik ni..

Dalam dirimu penuh kelembutan
Semakin hari namun semakin rindu..

qaseh,
sirius talk la..pada aku lagu skang macam dah tak ada jiwa. aku tak suka nk feel pun. huhahuha..apebenda? nk fikir untung saja kut

jon doe,
haa kan tiba2 je boleh termenyanyi. sbb aura ada pada lagu bukan pada penyanyi.
aku pn dah tak tau macamana lagu mawi, saleha..ada org boleh kata evergreen ke lagu gitu?

this is not me,
ye ke? nnt nk nyanyi la..tp bila? tanya aku kpd diri sendiri..haha

Rajuna said...

itu lagu 1998 tak silap aku.
tapi kalau zaman aku, biasa layan kumpulan screen, scoin, sup, scan. itu baru betul2 rok, kan?

Dzulkarnain Mohamad said...

rajuna,
tak..tak..thn 1991 tak silap aku..aku ingat2 lg..lama dah lagu ni jaman aku menengah rendah dlu.
hoh..bumiputra rockers la baru rok

Rajuna said...

ye ye..
betul2
aku merapu pulak
1991-1992!