Sunday, November 2, 2008

sepetang bersama mr blind: pengalaman pertama aku menggunakan webcam

Did you know?
You can send a friend an Audible to add a fun sound to your IM conversations. Click the Audibles button to say hello, good-bye, flirt and more.

dzulmohamad: oi..x blk g?
Edi/mr blind -: balik hapenya..
Edi -: aku kat kb ni..
dzulmohamad: kt umh ke keje
Edi -: outstation la.
Edi -: kat hotel.
Edi -: anak bini x bawak..
dzulmohamad: oo syok aa kau jln
Edi -: bukan sokmo...
Edi -: kadang2 je.
Edi -: ni pun last mnute..
dzulmohamad: ada intenet kt hotel tu ok la
Edi -: internet kat lobby..
Edi -: mcm sial
Edi -: kat bilik haram x dapat
Edi -: ko kat temerloh kan
zulmohamad: x,,jerantut
dzulmohamad: wei nk tanya kau ada letak nufnang kan?
Edi -: ada..
dzulmohamad: apabenda tu?
Edi -: iklan ..
Edi -: try je tepek..
Edi -: bukan rugi mende2 pun
dzulmohamad: aku rasa kalau letak iklan mgkin aku lebih rajin kot
Edi -: bile ada blog ni..auto rajin
Edi -: hahahhaa
Edi -: tu la pasal
dzulmohamad: aku malas lg pn ikut mood je
Edi -: tul tu..
Edi -: kalau x de mood..x jln..
Edi -: mcm celaka jadi entri
dzulmohamad: tp ye la kekadang perah otak gk nak pikir..
Edi -: try la webcam
dzulmohamad: webcam ni mcmane? bleh kuar gamba tu ke
Edi -: cuba ko accept
dzulmohamad: kalau pakai streamyx nak plih ape dial up,broadband,hi speed lan?
Edi -: gile ko
Edi -: broadband la..
Edi -: ko ada webcam x ni
dzulmohamad: ada kot nih crystal eye ni benda alah ape? aku mr blind it la kahkah
Edi -: hampeh ko.
Edi -: cuba ko klik kat webcam tuh
dzulmohamad: dia kuar muka aku sendiri la
dzulmohamad: hahaha
Edi -: ko accept lagi sekali..
dzulmohamad: aku nampak da muka ko kahkah
Edi -: ada nampak.
Edi -: celaka..apsal ko gelak..
Edi -: ko kena klik ko punya webcam..
Edi -: baru aku nampak ko
dzulmohamad: wei aku x penah g guna menda alah ni seumur hidup aku la..kahkah
Edi -: cuba ko klik web cam ko..
dzulmohamad: klik kat mana pulok?
Edi -: ko pakai yahoo mesengger kan
dzulmohamad: aah ada..
Edi -: ada call plugins webcam..
Edi -: klik webcam tuh
Edi -: isap okok lu..
dzulmohamad: wei ko x nmpak aku la ni?
Edi -: x de pun..
Edi -: ko kena klik webcam tu
Edi -: invite aku
dzulmohamad: wei aku da click
Edi -: jap
dzulmohamad: x kuar apa pn
Edi -: semula
dzulmohamad: wei aku ada keje ni weh..
Edi -: ok ok..
Edi -: pergi la..
dzulmohamad: ok bye..tp aku dpt tengok webcam td
Edi -: ko tulis la dlm blog...
Edi -: hahahaha
dzulmohamad: haha..ok..aku copy ym nih la..kahkah..apa la betul kampung la aku..
Edi -: hahhahahaa..
Edi -: jgn bagitau aku keje ape..
Edi -: delete yg tu
dzulmohamad: ok..lg..apa nk delete
Edi -: apa je..yg ko rasa x patut
Edi -: hahahhaa
dzulmohamad: ok cau
Edi -: ok

23 comments:

Umie said...

Hishh..apa nie budak KEJUT taktau guna webcam..ishh..nie bukan bdk UKM nie..bdk UKM semua terer IT...muahahahahaha

Redzwan Abdullah said...

Haha...
Best entri kamu...
Ada seni...
Haha...
Keh nak exam sok nie,
doakan keh yerk...

Don Balon said...

woi belambok la weh update kopi YM..
nok kena adu ke lembaga Disiplin UMNO ni..hehe

Rajuna said...

hohohoho
aku ngeri bab2 webcam ni!

Ojie said...

hahaha aku pun dh lama xgune menatang tuh..aku rasa aku dh semakin rabun IT..

Fadh said...

bro, kalau aok rase diri aok kampung...koi lagi laa kampung nyer sbb usahkan nak guna...pegang pun tak pernah lagi...nama jer cikgu tapi banyok lagi yang koi tak reti...malu ke bebudok ha ha ha

poyotito's said...

balerr pedaoh lalu guna webcam pun tak reti...

l.i.f.e said...

hahaha
bahya kamu ni. ym conversation terus jadi entry blog :))

alif-mikail said...

weh! Kata bz semalam.. cheese dale sungguh! ahahah apa2 pun tetap satu entry..

buat la tajuk angker.. baru koi rasa seram2 sejuk.. ehehe

yoshz said...

weh dzul sekarang dah boleh jawab komen guna webcam. aku rasa kau boleh kut. cuba tekan Alt+F4. tgk ada kuar pop up tak..

rahimin idris said...

woi, aku pun tak reti.

biskutrajin said...

webcam itu besh..hehe

Dzulkarnain Mohamad said...

umie,
hahaha..yaa..aku adalah bekas generasi awal.

di saat tasik kejut masih mampu memantulkan sinar pelangi pagi
dan anak-anak ikan bebas berenang2 menyisir air yg jernih.

zaman kau apa ada..kahkah

redz,
dah..mlm td pn aku da doakan kau..glory-glory jerantut..

don,
hahaha..wei kalo org tak kasi aku tak entri laa..maroh dek org pulok wei

rajuna,
hah..bang juna ngeri apsal. macam ni aku pn takut la..napa?..dia boleh rakam hantu menaip ke..

ojie,
hah..rupanye benda ni dah lama la ojie ek..sampai ko pn dh ingat2 lupa. baler aku br nok blajo..

fadh,
aok bobok kan aje student aok tu..demeh percaya je ke aok..
aku dulu cikgu ckp apa pn aku pecaya.

poyotito,
ye..x reti..benda alah ni budak muda mcm aok je byk guna buat chatting dgn awek..keh x pandai..

life,
kalau ada kebenaran boleh buat. kalau tak beri, jgn..maroh org..

alip,
aku takde keje nk buat smlm tu..hehe

yoshz,
aku mmg dah agak..kau kalau ayat skema2 mcm 2 ada la niat nk pedajal org. hahaha..

rahimin,
aku rasa laptop kau boleh buat. aku mcm nmpak crystal eye je hari 2

biskutrajin,
kau ni mesti selalu guna. best sbb boleh nmpak muka org n gerak2 ye

twinkle_star said...

haha..
lawak tul..
singgah lah blog sy

Kema said...

at least ada gak gadget madget tuh.

mak nyer laptop, ym pun tarak. ciskek tul!

p/s - ni la nasib aku yg hidup atas belas ikhsan opis. hu hu hu.

Qaseh.Darwisy said...

webcame..?hok alohh..kecoh mu ni..

Dzulkarnain Mohamad said...

twinkle,
aku da singgah nnt aku link

kema,
laptop skang seme dah ada gajet la..hehe..
tp apa guna gajet kalau x reti guna

qaseh,
hahaha..jgn la woi..malu la aku..haha

Umie said...

zaman aku ade wisma UNIKEB...selalu aku pi sana..muahaha..

kalau aku Tasik Kejut tu x layan sgt arr..Tasik Chempaka lg syiok nak cuci mata beb!! muahahaha

Dzulkarnain Mohamad said...

umie,
wisma unikeb? dulu zaman aku kalau unikeb tu kat pusanika..tapi bkn wisma..besar je tulisan dia..ah ingat2 lupa aku..aku ingat kamsis burhanuddin helmi je.

burhanudin helmi2x burhanudin alhelmi
dari bukit kami turun ke dektar
walau pagi walau malam tetap segar
kalau kamsis lain main cabar2
kami x pernah gentar..
hahaha
kau kamsis apa umie?

wisma unikeb tu kat lingkungan 2 ke?

Umie said...

yg kat pusanika tu koperasi unikeb kan..masa aku 2nd yr kot diorg dah stand alone kat wisma unikeb kat linkungan kedua tu le..biasa aku pegi jalan kaki ikut fakulti bahasa tu..

Aku dulu masuk UKM sbb aku suke dgr perkataan KAMSIS..tup2 batch kitorg masuk tu perkataan KAMSIS tu dah ditukar jd KOLEJ..dgn alasan xnak student duk bawak perangai kampung kat UKM..Kan ke full name of KAMSIS itself (KAMpung SISwa)...ape punye x logik alasan kan??? Nasib baik zaman aku tu last batch yg ade wat xtvt menggegarkan DECTAR & ragging2 nyanyi sampai tgh mlm (kiranye ade gak sweet memory walaupun masa orientasi tu duk asyik menyumpah fasi je sbb suh kitorg bangun 2-3 pg)..kekeke

BTW,1st year aku duk Kolej Keris Mas (kolej elit bak kata senior aku..kekeke)..masuk 2nd year aku request nak duk Kolej Idris Al-Marbawi (KIAM)..sbbnye dekat sikit aku nak pi psr malam kat Shell tu..wakkaka

Sekian, entry aku kat ruangan komen ko nih...kekeke

mrblind said...

gila lu..sampai kesudah muka lu tak terbit kat skrin gua..belajar lagi la wei..bagero..

man_helang said...

aku ym hari2...nanti aku kasi entri ko jgn tak baca lak...ha ha ha

Dzulkarnain Mohamad said...

mrblind,
sori bro ari tu aku terpaksa..sbb dah nak senja. lenkali cuba lagi..

man,
hah, kau biar betul man..kau pn nak glemer mcm norman hakim?..