Sunday, July 5, 2009

Kereta Malaysia Indah Khabar Dari Rupa

Kat negara mana lagi nak cari kereta yang selalu ada kes bumbung bocor..


Kereta ni aku dah guna sekitar 9 thn..


..tapi bumbung dah jadi macam ni. Kalau hujan memang kena pakai baju hujan dalam kereta. Nak ganti bumbung satria sekarang dah cecah 2,3 ribu ringgit..

Karat pertama yang aku kesan kecil saja iaitu sekitar 6 tahun lepas. Masa tu aku dah fed up tapi apa nak buat. Aku biarkan saja atas nasihat pakar jika dibaiki pun karat akan merebak juga.

PROTON sila jawab dan selesaikan isu ini segera. Bukan kereta aku aje yang kena.

Jangan sampai aku tampal bocor tu dengan selotep merah pula. Nanti PROTON juga yang dapat malu..

11 comments:

John Doe said...

weh,
aok cabut je bumbung. buat pesen kereta sport takde bumbung.

kalau hujan berenti bawah jematan

fajridil adha said...
This comment has been removed by the author.
fajridil adha said...

kete iswara aku pun sama mcmni beb.bocor.beribu gak abis nak kasi repair.tp kete proton yg dulu2 enjinnya bagus.kete aku dah 12 thn tp masih mantap lg enjinnya.sbbtu aku xnak jual.klau enjin haram jadah pastu bumbung plak bocor,mmg dah lama aku lego.hehe [my blog]

Fadh said...

he he he rilek laa dzul, bukan ko sorang jer yg guna kete malaysia...berlambak lagi...klau takat ko sorang jer yang kecoh2, mmg xdiayan nyer...buat union laa...persatuan penguna2 kereta malaysia...koi cdgkan aok jadi presiden he he he

Redz da Tsar said...

huhu... kesian...
gone la kite nok menyapot kete kebangsaan kalo hok remeh cenggitu pon deme (proton) takleh nak buat memolek...

seyes, kalo ande orang pakai kete satria 6 tahun kat manipal, komfem skrg nie dah naek bah dah kete die...
al-maklum le, skang nie musim ujan

rahimin idris said...

sebab tu aku pakai mithsubishi. baru ni nak beli perdana. tapi sebab low class, cadang nak beli BMW 5 s la. nak ambik tayar dia je. nak cat kaler2 buat tanam bunga. kereta nak buang dalam paya je.

l.i.f.e said...

kereta aku kena tompok2 bocor kat bonet depan tu hari. aku buat2 accident, kasi tukar sekali gus!
amacam? bijak tak? hahaha

rahimin, kamu punya komen boleh buat orang2 kaya bunuh diri :))
btw, jangan tanam bunga. tanam sayur2 ikut cadangan tok najib kamu tu pada org felda. haihhh

Don Balon said...

Jangan marah.. 9 tahun tu kira lama la tu..
kereta koi baru ambik dari kedai penyembur cermin belakang dah tercabut..himpis..!!

Dzulkarnain Mohamad said...

jon doe,
haha. berenti bwh jembatan suka dek budak rempit. jalan terus tutup dgn khemah kenduri.

fajridil
setuju sangat dgn kau. kete aku pn sama enjin tip top lg. mentenen tukar minyak itam je. rosak jarang sesangat. sbb tu aku sayang nak jual. lgpun x ada harga. tukar bumbung je la gayanya.

fadh,
aok pakai kete apa..? misti kete luor nih.

redz,
bkn satria je. byk kete mesia kena mcm ni. cuba cek.

rahimin,
ah, kalau menang pertandingan felda tercantik pun duit 1 juta tu bkn dpt ke peneroka gak

life,
lama x nmpak? bijak sunggus idea cenggitu. x reti aku nk tiru.

don,
aku pakai dekat 9 thn. aku ambik seken 2 thn umur dah 11 thn tu enjin ok lg cuma bumbung je lubang.

Airland said...

sib baik aku pki toyota KE30.. dah 31thn berkhidmat ng fmly.. tp blom penah terjebak ngan gejala rosak tgh jln @ bumbung bocor..hehehe

ckin said...

cian keta ko, bukan kat ko..dah la tak cukup pintu, bocor plak atapnye...wei, duit banyak..tukar la atap, wat leh buke, leh tutup..hehehehehe..