Sunday, March 29, 2009

hari bumi

sabtu malam, hari bumi disambut dengan sejam tutup lampu..

via sms..
poi : tahu la sejam kena tutup lampu..apejadah gua tengah berak pun lampu nak kena tutup..
aku : lu takpe lagi. kat sini lampu kereta pun ada yang tutup..apa cerita..?
poi : huh, macam tu pun ada..?
aku : ah, kereta gua pun selamba tutup lampu..
poi : cih, cakap la kereta lu tengah parking..
aku : hehe..

hari bumi..? baik aku layan hijau bumi tuhan..

13 comments:

Fadh said...

ceh buang karan laa ko dzul...tapikan masa drive dari kuantan, aku saje ikut jalan tanpa tol, aku tgk kat sepanjang jalan ramai yang tak padam lampu...

hanis said...

betul3

Dzulkarnain Mohamad said...

fadh,
mende2 gini org selalu buat bena tak bena saja. entah sapa la yg mula buat earth hour ni aku pn tak tau..tp pada aku ia x beri kesan pun pada hati dan pemikiran aku..

aku tetap buang sampah dalam tong sampah..

Dzulkarnain Mohamad said...

hanis,
apa yg betulnye hanis..pada kau earth hour ni betul ke tak..?

pada aku kempen ni ada agenda sendiri..sapa yg tak sayang bumi tu sebenarnya..? negara maju yg dah hampir jadi padang jarak padang terkukur bahana pembangunan..?

lepas tu pandai pulak berkempen utk bumi..

Don Balon said...

Peww!!
Aok selalu kebetulan sependapat dengan koi aa D-z..
Koi masa tu tengoh layan sup belut di bandor pusat dgn sahabat koi Shahrul.. masa tu paor malanc..
takde saper tutup pun.. apa ke effectnya buat gitu?
Bagi koi nok tunjuk sokongan boley.. tapi buatla la tindakan yang berkesan..'contohnya serbu puok2 yang tarah hutan di belakang tongkiat tu beserta org2 pihak berwajib yanc "tutup mata bersyarat" tu..
hampeh, gummed punk dan menjual maruoh bangsa!!!!!!

Umie said...

pada aku..dari buat kempen tutup lampu nie baik buat kempen tanam pokok....lg bagus utk bumi...betoi dak??

alif-mikail said...

ahhaha...

kad0k. said...

aku x berpeluang padam lampu..baru beberapa second padam..baby nangis..maybe dia takut gelap kot...hahaha

poyotito's said...

koi sokong don..!!

tapi menda-menda pun barang motor kat tongkiat memang muroh..!!

hahah

Rynn Cowbra said...

aku x rejister.

sbb aku x paham.

aku mmg syg bumi.
tapi aku tunjuk dgn cara aku sendiri.
aku buang sampah dlm tong sampah.aku asingkan kertas dlm satu plastik bile buang sampah.

aku x pahamlah sampai tutup lampu kereta.
kalau eksiden,macamane?

nasib baiklah xde yg sampai bengong nak tutup letrik sepital,airport bagai kann :))

lau tak,urg yg ade peluang nak idop,terus mati.

nak landing kapal terbang pon xleh. haha!
nak selamatkan bumi sgtlah kununnyer. haha!

a.b geldofg said...

manusia lebih mudah ikut perintah mnusia dari printah NYA

Dzulkarnain Mohamad said...

doan,
aok maroh sokmo dgn puok2 tu..koi kala jadi macanc aok pun koi tensen..ni koi x tau mende hel koi senyak je.
tapi bukit kat ulu tembeling mmg habis kene tarah..koi tau la..koi tau..

entoh2 gempa kat jerantut sebab hutan kena tarah..profail bumi dah berubah..

umie,
betoi sesangat..jgn2 dah besar sok kene tebang jugak..kene tarah jugak..

alif,
koi tau aok cbuk sampai x terkata

kadok,
baby tu ke kadok..? moga dia sihat..takyah ikut kehendak kempen..ikut kehendak baby..

poyotito,
adik keh suka ngat ke tongkiat cari barang motor. tapi sport rim gold dia mmg masyuk laa..cun

rynn,
entoh la rynn..aku rasa sesapa yg tutup lampu tu..bila buka misti rasa bodo dan diperbodohkan..agak aku la..

ab,
kau punya cerapan sokmo peringkat tertinggi..ter 'subhanallah' aku seketika..

razor said...

tutup lampu kereta? fuh!